Veganský segedínský guláš
Ingredience
- 100 g sójových kostek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje na smažení (řepkový)
- 1 lžička pálivé papriky
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 200-300 g kysaného zelí (záleží, jak moc zelí máte v segedínu rádi)
- 100 g rostlinné smetany
- sůl a pepř na dochucení
Příprava
- Nejprve si podle návodu uvařte sójové kostky. Můžete zkrátit dobu vaření na 10 minut, aby nebyly tolik měkké. Poté kostky přeceďte a odstavte.
- Ve větším hrnci na oleji zpěňte na jemno nakrájenou cibuli. Přidejte sójové kostky a 2 minuty restujte
- Ochuťe mletou paprikou, kmínem a solí. Kořením nemusíte šetřit. Chvíli nechte restovat.
- Přidejte kysané zelí, ideálně bez šťávy. Zamíchejte a opět 2-3 minuty restujte
- Nakonec přilijte rostlinnou smetanu a pořádně zamíchejte.
- Povařte asi 5 minut, dochuťte případně solí a pepřem.
- Podávejte s chlebem nebo knedlíkem (ideálně např. polentovým).