Želvičky plněné raw karamelem
Nedávno jsem opět procházela všelijaké food blogy, které jsou pro mě velkým zdrojem inspirace a tentokrát mě zaujal recept na „Veganské čokoládové želvy“ na blogu Fork and Beans. Želvičky se hodí jako dekorace nejen k raw dortům, ale i jiným dezertům, samozřejmě si je můžete udělat i jen tak….
Ingredience:
Na 8 želviček budete potřebovat:
- 1 hrnek kvalitní hořké čokolády (nejlépe 70% a více)
- 1 hrnek pekanových ořechů
- 7 datlí
- 1 lžíce datlového sirupu
- 2 lžičky kokosového oleje
- pečící papír
Postup:
1. Čokoládu nalámeme na kousky, přidáme kokosový olej a pomalu necháme rozpustit ve vodní lázni.
2. Mezitím, co se čokoláda rozpouští si připravíme karamel. Datle nadrobno pokrájíme, dáme do mixéru, přidáme datlový sirup a kokosový olej a mixujeme do hladkého krému.
3. Když je čokoláda rozpuštěná, nalijeme na pečící papír malé oválky, aby připomínaly želví tělíčka. Na každý oválek použijeme 6 pekanových ořechů – na ocas, hlavu a nohy. Takto připravená tělíčka necháme ztuhnout. Na ztuhlá čokoládová tělíčka rozetřeme karamel, polijeme je čokoládou a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí vytvoříme pomocí čokolády mřížky tak, aby tělíčka připomínala krunýře. Hotové želvy dáme do chladna.