Voňavé čočkové ragú
Vyzkoušela další nový recept, který jsem našla v časopisu Albert a trochu si ho poupravila ve stylu „co lednička a skříňka s potravinami dá“. Musím vám říct, že čočkové ragú bylo výtečné, vařila jsem ho včera a snědla jsem půl hrnce, zbylou půlku jsem nechala ségře, která si ho vzala dneska a protože se přes noc krásně uleželo, vonělo a chutnalo ještě líp, než včera.
Pokud máte rádi zeleninová jídla, která krásně voní a jsou tzv. „cruelty free“, uvařte si hrnec čočkového ragú, k tomu si opečte pár plátků chleba a bude vám hej 🙂
INGREDIENCE
PŘÍPRAVA
1. Olej rozpalte v hluboké pánvi nebo ve velkém hrnci, přisypte cibuli, mrkev a řapíkatý celer a opékejte 15-20 minut, dokud vše nebude měkké. V posledních 3 minutách dejte do pánve česnek.
2. Poté přimíchejte čočku, kterou jste si předtím 15 minut povařili ve vodě.
3. Vše zamíchejte, přidejte rajčata, pyré, oregano, tymián, nové koření a podlijte 2-3 šálky vody.
4. Osolte a přiveďte k varu.
5. Až bude ragú probublávat, snižte plamen a vařte dalších 30-40 minut.