Obsah minerálů v potravinách
Kyslík – správné dýchání (zhluboka, do břicha), pití syrových šťáv z ovoce a zeleniny, abyste dostali organický kyslík
Uhlík – ořechy (hlavně neslané mandle), ořechové máslo, olivy, avokádo, nepasterizované nesolené máslo a smetana
Vodík – karotka, celer, špenát, zelí, salát, rajčata, hrozny, borůvky a maliny
Dusík – dýchání zhluboka a rytmicky, nejlépe ve volné přírodě. Alfalfa (vojtěška), zelená listová zelenina
Vápník – mandle (nesolené), karotka, pampeliškové listy, tykev, špenát, pomeranče, kozí mléko (syrové), květák, rajčata, česnek, pastiňák, všechny bobuloviny, všechny ořechy (mimo burských, jsou moc kyselinotvorné), jablka, meruňky
Fosfor – listové zelí, ředkvička (bílá část), chřest, šťovík, řeřicha potoční, růžičková kapusta, česnek, kapusta, karotka, květák, dýně, okurka, salát, tykev, paraořechy, vlašské ořechy, borůvky, ostružiny, třešně, fíky, pomeranče, citrony
Draslík – karotka, celer, petržel, špenát, tykev, květák, pór, česnek, syrové brambory, šťovík, dýně, rajčata, pomeranče, citróny, meruňky, banány, třešně, datle, fíky, borůvky, hrozny, hrušky, broskve, ryngle, maliny, červený meloun, granátová jablka, olivy
Síra – růžičková kapusta, řeřicha potoční, listové zelí, křen, květák, bílé a modré zelí, pažitka, česnek, šťovík, brusinky, maliny, ananas, rybíz, jablka, para ořechy, lískové oříšky
Sodík – celer, karotka, špenát, rajčata, jahody, ředkvičky, dýně, salát, pampeliška, pór, okurka, tykev, jablko, meruňka, červený meloun, borůvky, hrušky, pomeranče, grapefruity, datle, citrony, třešně, hrozny
Chlor – tykev, zelí, celer, česnek, křen, pastinák, sladké brambory, rajčata, avokádo, datle, granátová jablka, kokosový ořech
Fluor – mandle (nesolené), karotka, listy tykve, pampeliška, špenát, celerová nať, kozí mléko (syrové), švýcarský sýr ze syrového mléka, vaječný žloutek, květák, zelí, řeřicha potoční, petržel, okurka
Hořčík – karotka, celer, okurka, nesolené mandle, pampeliška, česnek, pór, listové zelí, salát, rajčata, špenát, citrony, pomeranče, jablka, ostružiny, banány, fíky, ananas, para ořechy, pekanové ořechy, piniová jádra, vlašské ořechy
Železo – salát, pór, karotka, pampeliška, ředkvička, chřest, tykev, okurka, křen, rajčata, mandle (nesolené), avokádo, jahody, rozinky, fíky, červený meloun, meruňky, třešně, borůvky, vlašské ořechy, para ořechy, jablka, hrozny, ananas, pomeranče
Mangan – petržel, karotka, celer, tykev, okurka, pažitka, řeřicha potoční, nesolené mandle, jablka, meruňky, vlašské ořechy
Křemík – okurky, salát, pastinák, špičky chřestu (syrové), listy tykve, pampeliška, křen, pór, petržel, zelená paprika, ředkvička, špenát, řeřicha potoční, jahody, třešně, meruňky, jablka, červený meloun, fíky
Jód – mořské řasy, irský lišejník, ananas (nepoužívejte medicínský nebo tekutý jód jako nápoj)