Mrkev po indicku
Ano, víme, že „indických“ receptů na tomhle blogu přibývá a skoro to může vypadat, že nejíme nic jiného, než to, v čem je kari, garam masala, chili, římský kmín nebo kurkuma. Jenže výhoda indických jídel a těchto druhů koření je veliká – nejen, že výborně chutnají, ale také dělají „v bříšku pokojíček“, jak říká Péťa. Je vám po nich dobře. Pokud tedy hledáte recept na rychlou přílohu či chuťovku s vůní Indie, tento recept je ideální. Stačí pár minut a surovin a je to!
Ingredience (na 2 porce):
- 6 mrkví
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sezamová semínka na posypání
- kurkuma, drcený kmín – lepší je římský
- himalájská sůl
Postup:
- Nejprve si mrkev nakrájejte na malé hranolky – jako na obrázku
- Slabě vymažte plech olejem, nebo použijte pečící papír a vložte mrkvové hranolky na plech.
- Hranolky posypte drceným česnekem, sezamovými semínky, kořením a solí a rukama promícháme
- Dejte plech s mrkví do trouby a pečte doměkka (asi 30 min na 180°C)
Mrkev se hodí nejen k masu (pokud jste všežravci), ale je také výborná k jiným jídlům – například k čočce, fazolím, bramborám,…
Dobrou chuť přeje Pavlína 🙂