Kořeněná červená čočka (masala masoor dal)
Další jídlo inspirované indickou kuchyní. Kořeněná červená čočka se výborně hodí k indickým plackám a zeleninovým salátům.
Ingredience:
- 200 g červené čočky
- 4-5 lžic loupaných krájených rajčat
- jedna velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl
kořenící směs:
- půl lžičky kmínu
- 1 bobkový list
- půl lžičky kurkumy
- půl lžičky garam masaly
- trochu chili
- půl lžičky skořice
Postup:
1. Na pánvi zesklovatíme cibuli, poté přidáme rozdrcený česnek a všechno koření. Pomalu restujeme 3-5 minut.
2. Přidáme červenou čočku, promícháme a restujeme další tři minuty, aby se prolnuly chutě koření a čočky.
3. Nakonec přidáme loupaná rajčata, zamícháme, podle potřeby zředíme vodou a necháme 10-15 minut mírně vařit.
4. Ke konci dochutíme solí a citrónovou šťávou.