Bezlepkový slaný koláč
Ingredience:
- 2 hrnky bezlepkové mouky
- 20 g droždí
- 1,5 dcl vody
- 5 lžic oleje
- sůl
- rajčata
- pórek
- cibule
- olivy
- koření
Příprava:
- Droždí rozdrobte do mísy, přidejte 2 lžíce mouky, 3 lžíce vody a vytvořte hustší kašičku. Nechte vzejít přikryté utěrkou cca 10 minut.
- Poté přidáme zbytek surovin a osolíme. Zakryjeme utěrkou, dáme na teplé místo a počkáme až těsto zdvojnásobí svůj objem (cca 40 minut).
- Vykynuté těsto promícháme, vyklopíme do formy a uhladíme.
- Těsto posypeme pórkem, přidáme na kolečka nakrájená rajčata, červenou cibuli, černé olivy a oblíbené koření (já použila tymián a oregano) a osolíme. Můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 25 minut.