Nejrychlejší jablkové knedlíky
- 5 středních jablek
- hrubou mouku
- špetku soli
- cokoliv, co máte rádi, na dochucení – med, cukr, javorový sirup, mleté ořechy, skořice, mák, kakao, hořká čokoláda, marmeláda, tvaroh, smetana,…fantazie se meze nekladou 🙂
1. Oloupejte jablka a nastrouhejte je na hrubém struhadle. K nastrouhaným jablkům poté přisypávejte mouku, a rukama ji zapracujte do jablek, dokud nevytvoříte těsto, které drží při sobě, a které je tvárné, není ani moc sypké, ani moc tuhé.
2. Z těsta koulejte knedlíky libovolné velikosti, já dělala o něco větší než je pingpongový míček. Mezitím přiveďte vodu k varu, poté ji trošku osolte a knedlíky vařte 3-5 minut (dokud nevyplavou).
3. Knedlíky poté servírujte na talíř a zdobte podle libosti. Jsou krásně vláčné a sladkokyselé, takže je dobré si je dosladit, popřípadě zjemnit, například tvarohem.